A hallókészülékek használatáról

És most álljon itt néhány jótanács, hogy megkönnyítsük azon betegeink életét, akik a hallókészülék mellett döntöttek. Segítünk abbak, hogy a hallókészülék megfelelő használatának következtében, az Ön hallásélménye a lehető legnagyobb legyen.

Néhány tanács, amit érdemes betartani…

  • Ha nem haszn
    áljuk a hallókészüléket, akkor minden esetben kapcsoljuk ki.

  • Ha tudjuk, hogy hosszabb ideig nem fogjuk használni a készüléket (pl. ha éjszaka kivesszük), akkor az elemeket is távolítsuk el belőlük és az elemeket mindig száraz és hűvös helyen tároljuk, hogy azok minősége ne romoljon.

  • A hallókészüléket minden használat után töröljük át. Erre higiéniai szempontból van szükség, mivel a lerakodott fülzsíron különböző kórokozók megtapadhatnak, melyek később komoly gondot okozhatnak.

  • A készüléket a magas hőmérséklet és a nedvesség károsíthatja, így ne tegye ki ezeknek a hatásoknak.

  • Sohase használjuk a hallókészüléket fürdés vagy zuhanyzás közben, mert így könnyen elromolhat.

  • Akkor sem szabad használni a hallókészüléket, ha hajat szárítunk, hajlakkot fújunk vagy egyéb spray-t használunk a hajunkra.

  • Tilos használni a készüléket röntgenvizsgálat, MR, CT és egyéb sugárbehatás alkalmával.

Az első hallókészülék

Ha először használ hallókészüléket, akkor lesz néhány dolog, amihez hozzá kell szoknia, így végülis ennek viselése is egy tanulási folyamat eredménye. A hallókészülék viselőnek nem csupán a megváltozott hangzáshoz kell hozzászoknia, hanem ahhoz is, hogy “valami van a fülében”.

Hogyan tartsam rendben?

Ha a hallókészüléket megfelelően karbantartjuk, akkor éveken át hűségesen fog szolgálni minket. A hallókészülékkel gondosan kell bánni, mivel kifinomult, érzékeny elektronikát tartalmaz. A napi rendszerességgel végzett tisztítás és ellenőrzés meghosszabbítja az élettartamát, és biztosítja a hibátlan működést. A körültekintő gondoskodás lehetővé teszi a használó számára a hallókészülék előnyeinek optimális kihasználását. Nagyon fontos, hogy az illesztéke mindig tiszta legyen. A tiszta, és jól működő fülilleszték biztosítja az akadálytalan hangtovábbítást. Ezért a fülillesztéket rendszeresen ellenőrizni kell a fülzsír és a nedvesség tekintetében.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!